Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.02.2024.

10:35

Alkarasov trener digao glas: Siner kao da je novi Nadal, Karlos nije opsednut brojem jedan

Antonio Martines Kaskales, jedan od trenera Karlosa Alkarasa, osvrnuo se na aktuelne teme u svetu tenisa.

Izvor: MT

Autor: MT

Alkarasov trener digao glas: Siner kao da je novi Nadal, Karlos nije opsednut brojem jedan
EPA-EFE/Luciano Gonzalez

Bilo je dosta komentara na račun Karlosovog servisa, a jedan od njih dao je i Endi Rodik, koji smatra da Alkarasov početni udarac nije uopšte napredovao u poslednje dve sezone.

"Nisam saglasan. Da nije popravio servis, ne bi osvojio Vimbldon. Ili ne bi bio najbolji server na poslednjem Završnom turniru. Tačno je da ga je od osmorice najboljih najmanje služio servis tokom sezone, ali je u Torinu bio najbolji. Naravno da je narpedovao, dosta za ove dve godine, ali još uvek ima prostora za napredak u smislu kontinuiteta", rekao je Kaskales za "Eurosport".

Paolo Bertoluči je nedavno rekao da je Alkaras svetlosnim godinama udaljen od Sinera, kada je u pitanju mentalna snaga.

"Siner kao da je novi Borg ili novi Nadal. Svako ko ima mišljenje o Alkarasu ili Sineru se pojavljuje u medijima. Bertoluči je rekao? Nisam čuo za njega 50 godina".

Alkaras često ističe važnost borbe za mesto broj jedan na ATP listi.

"Mislim da nije opsednut brojem 1, ali na nekim turnirima je bio malo više rasejan. Na Rolan Garosu je od početka bio svestan mogućeg meča sa Đokovićem u polufinalu. To je loše, jer pre toga ima dosta mečeva. Onda se desi, kada dođe taj dan, da ste 15 dana razmišljali o tome, opsednuti sa emocijom koja vam ne donosi ništa dobro. Mislim da mu se ovo nije ponovilo nigde, osim na Rolan Garosu", zaključio je Kaskales.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu