Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.12.2023.

14:21

Vajlder in, Hekingbotom aut – prva trenerska rokada sezone u Premijer ligi

Čelnici Šefild junajteda razrešili su dužnosti Pola Hekingbotoma, dosadašnjeg trenera "oštrica".

Izvor:

Autor:

Vajlder in, Hekingbotom aut – prva trenerska rokada sezone u Premijer ligi
EPA-EFE/Mike Egerton

Hekingbotom je u klub stigao 2021. godine i uspeo je sa njima da obezbedi promociju u Premijer ligu, ali je od tada sve krenulo po zlu za njega.

Šefild nije sastavio adekvatan tim za elitni rang takmičenja, pa je posle 14 kola upisao samo jednu pobedu.

Na kraju je ubedljiv poraz protiv Barnlija (5:0) označio kraj Hekingbotomovog mandata u Šefildu. Sada će i njih dodati u CV pored svojih drugih bivših klubova Hibernijansa, Lidsa i Barnslija.

Na njegovo mesto dolazi povratnik Kris Vajlder koji je bio trener Šefilda od 2016. do 2021. godine kada ga je zamenio Hekingbotom kao privremen trener. On nije uspeo da ih održi u Premijer ligi, pa je na mesto trenera doveden Slaviša Jokanović od koga će Hekingbotom preuzeti tu poziciju za stalno u novembru iste godine.

Vajdler je zapravo i tvorac modernog Šefilda, koji je vratio u Premijer ligu posle 13 godina čekanja krenuvši od trećeg ranga takmičenja. Sa "oštricama" je zauzeo deveto mesto u sezoni 2019/2020, pre nego što je sporazumno raskinut ugovor naredne sezone.

Sa klubom je dogovorio novu saradnju do 2025. godine. Između dva angažmana je vodio Midlzbro i Votford u Čempionšipu, ali bez većih uspeha.

"To je prilika koju jednostavno nisam mogao da odbijem. Kao i 2016. godine, kada klub pozove, to nije nešto što možete da propustite. Ovo je Šefild junajted, ovo je moj klub i oduševljen sam što sam se vratio. Našli smo se u teškoj poziciji i to razumem, ali mislim da mogu da napravim razliku", rekao je 56-godišnji Vajlder za klupski sajt.

On je rekao da nije morao mnogo da razmišlja kada je dobio poziv da se vrati i pokuša da pomogne.

"Ljudi znaju šta mi znači ovaj klub, a zadatak je da pokušamo da popravimo trenutnu situaciju. Moj odnos sa princem Abdulom i upravom je odavno popravljen. Posle nekog vremena, a nakon mog odlaska, razgovarali smo, sreli se i prijateljski smo se rastali. Sada se vraćam kao trener, a ključno je znati da ponovo postoji jedinstveni front jer želimo zajedno da radimo na poboljšanju pozicije kluba u Premijer ligi", dodao je on.

Šefild je trenutno poslednji na tabeli Premijer lige sa samo pet bodova posle 14 kola. Ujedno imaju i najslabiji napad (11) i najgoru odbranu (39) od svih 20 ekipa.

Vajlder i njegov stručni štab predvodiće ekipu već u sredu u utakmici na domaćem terenu protiv Liverpula u Premijer ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu