Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.12.2023.

13:14

Dinamo: Mamiću, vrati pare

Fudbalski klub Dinamo podneo je imovinsko-pravni zahtev na Županijskom sudu u Osijeku protiv Zdravka Mamića i još pet lica.

Izvor: B92

Autor:B92

Dinamo: Mamiću, vrati pare
EPA/ANTONIO BAT

Oni se sumnjiče da su iz zagrebačkog kluba nezakonito izvukli 19,1 miliona evra.

"Modri" zahtevaju da im nekadašnji predsednik isplati odšetu u visini od preko 21 milion evra.

Zanimljivo je kako u Dinamu nisu smatrali tako do pre samo šest godina.

"Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstanakt kluba, a ja sam svedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu", rekao je svojevremeno predsednik kluba Mirko Barišić.

Njega su tada podržali i drugi članovi Izvršnog odbora, a na sastanku istog je utvrđeno da je Mamić omogućio "likvidnost poslovanja trošeći novac s Dinamovog računa u Klagenfurtu isključivo za izmirenje ugovornih obveza kluba."

Međutim, u međuvremenu su se predomislili pa je Barišić pre mesec dana svedočio u ovom procesu na osječkom sudu. Tada ga je odbrana podsetila na prethodne izjave, kada je tvrdio da Mažić nije oštetio klub.

U Dinamu ostaju pri novostečenom stavu uprkos tome i od Mamića potražuju više od 21 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve