Nova vest
Fudbal

Subota, 02.12.2023.

20:00

Kek: Neki su se smejali što su nas dobili, možda zažale!

Slovenija je po ocenama tamošnjih medija dobila veoma tešku grupu na Euro 2024.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kek: Neki su se smejali što su nas dobili, možda zažale!
Foto: Profimedia

Slovenci su u Grupi C sa Srbijom, Engleskom i Danskom na završnom turniru u Nemačkoj koji je na programu u junu i julu 2024.

Kek je u prvoj reakciji na žreb podsetio na značajan podatak.

"Sve tri reprezentacije su nam bili rivali ne tako davno. Grupa svakako nije laka, Slovenija nije favorit. Ipak, moramo da budemo svesni našeg kvaliteta. Moramo dobro da planiramo pripremne mečeve, uz onaj sa SAD u januaru, igraćemo još četiri. Mesta gde će se igrati su dostupna navijačima, već smo izabrali i gde će nam biti baza. Ne znam šta može da bude veći motiv od ovakvih rivala. Znamo sve, i oni znaju nas", rekao je Kek.

Onda je prešao na analizu grupe.

"Englezi su uvek bili prejaki za nas, sa Dancima smo igrali pre nekoliko dana (poraz u Kopenhagenu 2:1), Srbi su nas osramotili prošle godine (4:1 u Beogradu), ali smo im donekle vratili u Ljubljani (2:2). Ima mnogo izazova. Bez obzira na teške rivale, vodim na Evropsko prvenstvo momke koji žele pozitivan rezultat. Vidim da su se neki smejali kada su dobili Sloveniju, ali možda će zažaliti zbog toga. Učinićemo sve da se to desi", obećao je selektor Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve