Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.10.2023.

12:46

Partizan gazi – deseta uzastopna pobeda, najubedljivija ove sezone

Fudbaleri Partizana pobedili su kragujevački Radnički 4:0 (1:0) u odloženoj utakmici Superlige i učvrstili se na čelu tabele.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan gazi – deseta uzastopna pobeda, najubedljivija ove sezone
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Crno-beli, uz meč više od večitog rivala, imaju sedam bodova prednosti od Zvezde.

Strelci za goste bili su Aldo Kalulu u prvom poluvremenu, u nastavku Nemanja Nikolić u dva navrata i Saldanja.

Partizan je, kao i protiv Spartaka, zablistao, odigrao poletno i raznovrsno, tek u poslednjih dvadesetak minuta. Kao i u tom meču, i protiv Kragujevca, do momenta drugog gola nije se stekao utisak da crno-beli imaju punu kontrolu meča kao što to krajnji rezultat govori.

Protiv Subotičana lider je pisao najubedljiviju pobedu sezone (3:0), ali je već u narednom meču stigla još ubedljivija - po sličnom scenariju.

Duljajev tim se nije proslavio u prvih 45 minuta o čemu svedoči podatak da je u tom periodu uputio tek jedan šut u gol, ali je taj jedan jedini hitac doneo vođstvo i taj momenat bitno je odredio dalji tok utakmice.

Domaći su, pre gola, pogrešili u prijemu lopte na sredini, Saldanja je poslao pas Kaluluu, a ovaj savršeno preciznim udarcem pogodio dalji gornji ugao Lekovića.

Radnički je bio bolji i konkretniji u prvom poluvremenu, ne i precizniji, pa je na predah otišao sa miusom.

U nastavku, preloman je bio period od 58. do 63. minuta.

Najpre je Činedu promašio šansu utakmice - sa pet metara nije pogodio gol Partizana (udarac glavom) - a kazna je stigla pet minuta kasnije. I to od igrača koji je ušao minut pre nego što je matirao odbranu Radničkog - Nemanje Nikolića.

Prethodno, savršen centaršut poslao mu je Menig koga je Duljaj poslao na teren od starta uprkos sukobu koji su imali. Nikolić je sa mnogo osećaja, glavom, preusmerio loptu u mrežu, van domašaja Lekovića. Nedugo potom, Šumadinci su ostali bez Milana Mitrovića (dva žuta) i bio je to, definitivno, trenutak kada je svima bilo jasno da je ovaj meč, što se ishoda tiče, završen.

Potpuno klonulu odbranu Radničkog do kraja su dotukli Saldanja (posle odbitka od stative nakon udarca Severine) i ponovo Nikolić na asistenciju mladog Stjepanovića.

Tako su crno-beli stavili tačku, upisali desetu uzastopnu pobedu, uvećali vođstvo na tabeli pred seriju težih izazova (Voždovac, Novi Pazar, Čukarički, TSC i Zvezda) posle kojih će biti jasnije da li ovaj tim zaista ima materijala za titulu.

Sve najzanimljivije detalje sa meča u Kragujevcu mogli ste pratiti u BLOGU na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu