Nova vest
Fudbal

Petak, 06.10.2023.

11:55

Holanđani pišu – poznato zašto su privedeni Pankov i njegov saigrač

Holandski mediji objavili su nezvaničnu informaciju u vezi sa hapšenjem Radovana Pankova i Žosuea, fudbalera Legije iz Varšave.

Izvor:

Autor:

Holanđani pišu – poznato zašto su privedeni Pankov i njegov saigrač

Oni su zajedno sa ekipom u Alkmaru igrali protiv tamošnjeg AZ u meču grupne faze Lige konferencija, nakon kog su ušli u obračun sa policijom.

Kako je inicijalno preneto, deo delegacije Legije, koji je ostao na stadionu, nije mogao da uđe u autobus nakon čega je započet okršaj sa policijom.

Kako prenosi portal "Voetboalzone", tom prilikom je povređen jedan od pripadnika obezbeđenja. Navodno je došlo do potresa mozga, kao i preloma u predelu lakta kod njega. On je udario o zid na izlazu sa stadiona koji vodi do autobusa igrača.

Prebačen u bolnicu, a Pankov i Žosue su u međuvremenu privedeni. U pritvoru su proveli noć, a holandska policija ima pravo da ih zadrži 72 časa (u međuvremenu novinar Legija.net izvestio da će uskoro biti pušreni na slobodu).

Prema izvorima "De Telegraf", upravo su njih dvojica odgovorni za to delo.

"Nakon napada na obezbeđenja, fudbaleri su nasilno otvorili zatvorena vrata stadiona AFAS da bi ušla u autobus. Potom je naoružana policijska jedinica odlučila da uđe u vozilo kako bi sprečila osumnjičene da pobegnu", piše taj holandski medij.

Na sajtu "Legia.net" je preneto svedočenje novinara lista "Faktu", u kom se ističe kako je lično Pankov odgurnuo čoveka koji je sa njim ušao u verbalni obračun, nakon čega je usledio prelom. Ubrzo je uprkos tome ustao i pokušao opet da nasrne na srpskog štopera.

Kada je prevezen u bolnicu, policija je opkolila autobus i zahtevala da Pankov i Žosue izađu. Prema navodima poljskih medija, oni će biti optuženi za narušavanje javnog reda i napad na službeno lice.

Prema navodima lokalnih medija, AZ Alkmar se sprema da preduzme pravne akcije protiv Legije. Goste nisu kontaktirali.

"Čelnike iz holandskog kluba ne zanima šta se desilo posle meča. Kao da je normalno da protivnički igrači napuste stadion u lisicama. Za sada, niti jedan član Legije nije kontaktiran od strane nekoga iz AZ Alkmara. Niko nije ponudio pomoć, izvnio se ili barem uputio reč podrške", preneo je poljski novinar Pjotr Kamijeniecki.

On je dodao kako policija nije dozvolila poljskom advokatu da razgovara sa igračima, ali da je od 10 časova u toku sastanak Pankova i Žosuea sa advokatom koji ima praksu u Holandiji.

U Alkmaru čekaju na dodatno pojašnjenje situacije.

"Naš odgovor će uslediti kasnije. U kontaktu smo sa vlastima. Četvorougao se sastoji od AZ, gradonačelnika, policije i Državnog tužilaštva. Nešto će sigurno doći do svih nas. Želimo prvo da razmotrimo činjenice", rekao je portparol holandskog kluba Vibe Nelisen.

Podsetimo, iz Legije su najavili da će u 14 časova biti održana konferencija za medije na kojoj će govoriti predsednik kluba Darijuš Mioduski koji je zadobio lakše povrede u obračunu sa policijom koja je pendrecima nasrnula na njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu