Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.12.2022.

10:42

Juventusu preti drakonska kazna – izbacivanje u drugu ligu

Fudbalski klub Juventus mogao bi da se suoči sa drakonskom kaznom – izbacivanjem u Seriju B.

Izvor: MT

Autor: MT

Juventusu preti drakonska kazna – izbacivanje u drugu ligu
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Torinski gigant je u centru skandala zbog finansijskih malverzacija u slučaju ugovora Kristijana Ronalda.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnjivog poslovanja "Stare dame", u periodu od 2018. do 2020, tokom kojeg je klub imao enormne gubitke.

Čitava uprava, na čelu sa Andreom Anjelijem je podnela ostavke, a ovu temu komentarisao je Matija Grasani, stručnjak za sportsko pravo.

"Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od 'kalčopolija' 2006. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A", rekao je Grasani i dodao:

"Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubiti titulu prvaka Italije".

Podsetimo, Juve je u Seriju B bio izbačen i zbog afere “Kalčopoli”, zbog koje su mu oduzete titule iz 2005. i 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu