Nova vest
Fudbal

Subota, 25.12.2021.

19:45

Vijera: Afrički kup nacija zaslužuje više poštovanja

Menadžer Kristal Palasa Patrik Vijera izjavio je da Afrički kup nacija zaslužuje više poštovanja i da neće sprečavati svoje igrače da učestvuju na njemu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Vijera: Afrički kup nacija zaslužuje više poštovanja
EPA-EFE/PETER POWELL

Evropski klubovi se protive učešću svojih igrača na Afričkom kupu nacija zbog sumnje u protokol o korona virusu koji je postavila Afrička fudbalska federacija.

"Nikada neću sprečiti nijednog igrača da ode na Afrički kup nacija. Smatram da se ovo takmičenje mora više poštovati. Ono je važno koliko i Evropsko prvenstvo", izjavio je Vijera.

Od igrača Kristal Palasa na takmičenju bi trebalo da učestvuju Vifrid Zaha (Obala Slonovače), Čeiku Kujate (Senegal) i Džordan Aju (Gana).

"Poštujem i razumem strast tih igrača da otputuju i predstavljaju svoju zemlju", rekao je Vijera.

Vijera je dodao i da bi veća medijska pokrivenost ovog takmičenja pomoglo ljudima da razumeju "kolika je važnost ovog takmičenja za afrički kontinent".

"Uzmimo na primer Senegal, verujem da Senegalci nikako ne bi mogli da razumeju zašto Mane ili Kujate ne bi igrali na prvenstvu", rekao je on.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Forum svetskih liga donele su odluku da klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače pre 3. januara, što je samo šest dana pre početka turnira.

Afrički kup nacija održaće se u Kamerunu od 9. januara do 6. februara 2022.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu