Nova vest
Fudbal

Petak, 26.06.2020.

18:38

Platini i zvanično osumnjičen u slučaju u Švajcarskoj

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini i zvanično je osumnjičen u istrazi švajcarskih vlasti u vezi sa isplatom od 2.000.000$ koje je 2011. godine dobio od FIFA.

Izvor: PT

Autor: PT

Platini i zvanično osumnjičen u slučaju u Švajcarskoj
Photo by Stu Forster/Getty Images)

Švajcarsko federalno tužilaštvo je ovog meseca pokrenulo krivični postupak protiv bivšeg predsednika Fife Sepa Blatera, za umešanost u isplatu Platiniju.

Kako se navodi u dokumentima u koje je agencija Asošiejted pres danas imala uvid, Platini se sumnjiči za saučesništvo u proneveri, krivotvorenju i malverzacijama.

"Planirana su različita saslušanja u Bernu tokom trećeg kvartala 2020. godine", navodi se.

Platini je u februaru 2011. godine od Fife dobio dva miliona dolara za konsultantske poslove radeći za Blatera od 1998. do 2002. godine.

Otkako su švajcarski tužioci objavili optužbu u septembru 2015. godine, pet različitih sudova, uključujući i Etički komitet Fife, Sud za sportsku arbitražu i Evropski sud za ljudska prava, presudili su protiv Platinija.

Platini i Blater su dobili suspenzije od Fife, a obojica su negirali krivicu.

Platinijeva četvorogodišnja suspenzija istekla je u oktobru i on planira da se vrati u sport. Nekadašnji slavni francuski fudbaler napunio je 65 godina prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve