Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.08.2014.

18:49

Veliki Nejsmit pomaže nezaposlenima

Fudbaler Evertona Stifen Nejsmit napravio je potez vredan divljenja i pokazao da i u svetu surovog profesionalizma postoje ljudi koji su humani.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Nejsmit je kupio karte za utakmice na ’Gudison parku’ koje će biti prosleđene nezaposlenim ljudima širom Liverpula.

27-godišnji napadač koji je 2012. godine došao iz Rendžersa, rekao je da je na taj način želeo da nakratko ulepša život ljudima bez posla.

„Potičem iz Ejršajera u zapadanoj Škotskoj i proveo sam mnogo vremena u Glazgovu, koji takođe pati od nezaposlenosti. Liverpul ima sličnu istoriju i ja sam toga svestan, iako nisu svojom krivicom nezaposleni. Ima mnogo nezaposlenih u Liverpulu koji pokušavaju da nađu posao i nisu u mogućnosti da priušte karte za fudbal“, rekao je Nejsmit.

On je naveo da se nada da će mnogim navijačima doneti radost.

„Mislio sam da bi ovo bio mali gest pomoći ljudima koji su u takvoj situaciji, kako bi uživali u slobodnom danu tokom ligaških mečeva. Nadam se da će mnogima doneti rados“, dodao je napadač ’karamela’.

Nejsmit je odlučio da podeli karte ljudima u Liverpulu, kako bi što veći broj nezaposlenih mogao da prisustvuje utakmicama.

„Pitao sam ’Džob sentr plus’ (Jobcentreplus) da li bi mogli da karte daju različitim poslovnim centrima širom grada svake nedelje, da izaberu ljude koji su nezaposleni i koji bi uživali u gledanju premijerligaškog meča“, dodao je Škot.

Stiven je poznat po humanitarnom gradu, jer već pomaže beskućnicima u Liverpulu i Glazgovu.

Škotski napadač je na sličan način pokrenuo projekat u Glazgovu i prema njegovim rečima oseća se veoma srećnim što može da pomogne ljudima koji nemaju posao.

"Srećan sam što imam posao koji obezbeđuje moju budućnost, posebno zbog toga što imam priliku da zajedno sa svojom porodicom, na jedan mali način, pomognem zajednici u kojoj živim“, zaključio je Nejsmit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu