Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.01.2012.

14:16

Moreira zvanično u Vojvodini

Nekadašnji fudbaler Partizana, Almami Moreira potpisao je dvogodišnji ugovor sa novosadskom Vojvodinom i tako se posle jedne sezone vratio u srpski fudbal.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nakon povratka Aleksandra Kataia iz Olimpijakosa (pozajmica) i Milovana Milovića iz Javora, Almami Samori da Silva Moreira najnovije je pojačanje "lala".

Dolaskom iskusnog Moreire, Vojvodina će rešiti problem upražnjenog mesta centralnog veznog igrača (navodno u igri bio i Zvonimir Vukić), nastao odlaskom Giorgi Merebašvilija u Dinamo iz Tbilisija.

Moreira, 33-godišnjak iz Gvineje Bisao, nastupao je tokom karijere za devet klubova: Boavistu, Gondomar, Aveš, Žil Visente (Portugal), Standard Lijež (belgija), Dinamo Moskva (Rusija), Hamburger SV (Nemačka), Parizan i kineski Dalien.

Omaleni vezista je fenomenalan tehničar i čest strelac. Tokom tri i po sezone u Partizanu (2007-2011) odigrao je 132 utakmice i postigao 30 golova. Fenomenalnim potezima i maksimalnom posvećenošću na terenu brzo je postao miljenik “grobara“ koji su mu dodelili prvo priznanje “Dragan Mance - legenda juga“.

Rastanak sa "crno-belima" bio je sve osim rutinskog. Prvo je krajem januara 2011. bez dozvole kluba napustio pripreme tima. U izjavi za B92 optužio je čelnike Partizana da mu prave probleme, a Albert Nađ je izjavio da Portugalac obmanjuje javnost.

Na kraju je završio u krineskom Dalijenu. Tamo je odigrao 23 utakmice i postigao 4 gola, i tako pomogao timu da se plasira u Superligu Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu