Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2009.

18:04

KK: Brazil rutinski pobedio SAD

Fudbaleri Brazila savladali su SAD 3:0 (2:0) u Pretoriji na Kupa konfederacija i zabeležili drugu pobedu u Grupi B.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle teške pobede nad Egiptom u prvom kolu (4:3), Brazil je protiv SAD bio ubedljiv tokom celog meča i slavio golovima Mela, Robilja i Maikona. SAD je utakmicu završio sa dest igrača jer je u 55. minutu isključen Klještan. 'Karioke' su ovom pobedom obezbedile plasman u polufinale, a priliku da im se pridruži ima Italija koja se u drugom meču grupe sastaje sa Egiptom.

’Karioke’ su do prednosti protiv SAD došle već u sedmom minutu preko veznog igrača Fiorentine, Felipe Mela koji je iskoristio sjajan centaršut Maikona i glavom savladao Tima Hauarda.

U 20. minutu Brazil stiže do drugog pogotka, a strelac je bio Robinjo. Kaka je otvorio kontru koju je posle brze akcije svojih saigrača završio krilni igrač Mančester Sitija koji je lako savladao Hauarda.

I u drugom delu meča Brazil je bio dominantniji tim na terenu, a posao ’kariokama’ olakšao je Saša Klještan kojem je u 55. minutu Masimo Busaka dao direktan crveni karton posle starta nad Ramiresom. Sedam minuta kasnije Brazil stiže do trećeg gola.

Posle sjajne akcije Ramiresa i Kake, desni bek Intera i asistent kod prvog gola Maikon dolazi do lopte u šesnaestercu koju je zakucao iza golmana Evertona.

Najbolju priliku za SAD propustio je rezervista Deni Fajlhaber koji je desetak minuta pre kraja sa oko 16 metara snažno šutirao ali pogodio samo prečku. Slično je završena akcija i u 89. minutu. Ovaj put šutirao je Konor Kejsi koji je glavom pogodio okvir gola.

Drugi meč drugog kola Grupe B između Italije i Egipta igra se od 20:30h.

Brazil: Žulio Cezar, Maikon, Lusio (Luisao), Miranda, Andre Santoš, Ramires, Žilberto Silva, Felipe Melo, Kaka (Žulio Baptista), Luis Fabijano (Nilmar), Robinjo.

SAD: Hauard, Spektor, Onijevu, Demerit, Bornštajn, Bredli, Klještan, Bizli (Kejsi), Dempsej, Donovan, Altidor (Fajlhaber).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu