Nova vest
Fudbal

Petak, 28.01.2022.

08:47

Adama Traore se vraća kući

Fudbaler Vulverhemptona Adama Traore pojačaće Barselonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Adama Traore se vraća kući
EPA/MAGI HAROUN

U pitanju je pozajmica sa pravom otkupa na kraju sezone za 30 miliona evra.

Kako prenosi Fabricio Romano, Traore je već dogovorio lične uslove sa katalonskim klubom ukoliko budu želeli da ga otkupe u junu. Pominje se ugovor na pet godina.

Traore je ponikao u Barseloni odakle je, nakon četiri zvanična nastupa, otišao u Aston Vilu 2015. za 10 miliona evra. Put ga je potom vodio preko Midlzbroa do Vulverhemptona gde je odigrao sezonu karijere 2019/20 kada je postigao četiri gola i dodao devet asistencija u Premijer ligi.

Očekivalo se da već tada napravi veliki transfer, ali do toga nije došlo. Usledio je pad forme koji se nastavio i ove sezone tokom koje na svom kontu ima samo jedan gol.

Tokom ovog prelaznog roka često se pominjao prelazak u Totenhem gde bi se, stiče se utisak, Traore sjajno uklopio u Konteov sistem. Međutim, do toga neće doći i Traore bi uskoro i zvanično trebalo da postane novi/stari član Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu