Nova vest
Fudbal

Petak, 04.12.2020.

14:14

Murinjo: Igrali smo četiri utakmice u nedelju dana i nismo plakali

Žoze Murinjo je zadovoljan što se publika polako vraća na tribine u Premijer ligi, ali smatra da će atmosfera zavisiti od profila onih koji budu na mečevima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Murinjo: Igrali smo četiri utakmice u nedelju dana i nismo plakali
Photo Kirsty Wigglesworth - by Pool/Getty Images

Totenhem u nedelju 6. decembra očekuje derbi sa Arsenalom i očekuje se da će na stadion "pevaca" biti pušteno do 2.000 gledalaca.

Portugalac je rekao da želi da oni budu "aktivni učesnici" utakmice, a ne samo nemi posmatrači dešavanja na terenu.

"Kakva će biti atmosfera? Zavisi od navijača, njihovog profila, kako će oni videti tu utakmicu... Pitanje je da li žele da dođu na najlepši stadion u Engleskoj i uživaju u tome? Ili žele da dođu i igraju utakmicu sa nama? Ako žele da uživaju u stadionu i strasti prema fudbalu, nema velike razlike. Ukoliko žele da 'igraju', nose dres Totenhema, to može da nam da malo više motivacije i zadovoljstva, svakako", rekao je Murinjo.

Marselo Bjelsa i Stiv Brus su menadžeri koji su izrazili nezadovoljstvo što publika ne može na sve stadione, jer je poznato da klubovi koji su u Zoni 3 mera o zaštiti od koronavirusa, i dalje ne mogu da puste navijače na tribine.

"Mogu da razumem njihovu poziciju, ali situacija je teška za sve nas. Moramo sve to da prihvatimo za dobro fudbala i ljudi oko nas. Po meni, ovo moramo da prihvatimo i da se prilagodimo", dodao je Murinjo.

Portugalac je nezadovoljan što četiri kluba i dalje nisu odigrali svoje zaostale mečeve. U pitanju su dva kluba iz Mančestera, Aston Vila u Barnli.

"To je teško prihvatiti. Nemam pojma kada će odifrati te mečeve, to bi u svakoj drugoj zemlji bilo nemoguće. Trebalo bi da ih odigraju bar pre polovine sezone, dakle 19. kola. Teško je ovo prihvatiti jer može da utiče na regularnost takmičenja. Tražio sam odgovor na to i nisam ga dobio. Mi smo igrali četiri utakmice jedne nedelje i niko nije plakao zbog toga. Pitam kolege, kad će igrati te mečeve?", zaključio je Murinjo.

Totenhem je posle deset kola prvi na tabeli Premijer lige sa 21 bodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu