Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.07.2020.

18:00

Murinjo o ukidanju suspenzije Sitiju: Sramota!

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo rekao je da je odluka o ukidanju suspenzije Mančester sitiju sramna i katastrofalna.

Izvor: SN

Autor: SN

Murinjo o ukidanju suspenzije Sitiju: Sramota!
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

"Ako Mančester siti nije kriv, onda je sramota kazniti ga sa nekim milionom. Ako nisi kriv, onda nisi ni kažnjen. Sa druge strane, ako si kriv trebalo bi da te suspenduju. U svakom slučaju, ovo je katastrofa", rekao je Murinjo, preneo je Skaj.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani juče je uvažio žalbu Mančester sitija na suspenziju od dve godine iz evropskih takmičenja. Uefa je u februaru suspendovala Siti zbog ozbiljnog kršenja pravila finansijskog fer pleja između 2012. i 2016. godine. Siti se žalio, a CAS je usvojio žalbu navodeći da je odluka Uefa bila "neosnovana i zastarela".

Takođe, novčana kazna je sa 30 miliona evra, smanjena na 10.

"Ne kažem da je Mančester siti kriv. Kažem ako nisi kriv, onda ne plaćaš. Čak ni funtu. Znam da je njima lako sa novcem, ali ipak. Ako si kriv onda bi trebalo da budeš suspendovan iz takmičenja. Ne znam da li su krivi ili nisu. Ja kritikujem odluku", naveo je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu