Nova vest
Košarka

Petak, 01.03.2024.

22:25

Zvezda u Minhenu ne može – pogotovo bez Tea

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u Minhenu protiv Bajerna rezultatom 74:66 u meču 27. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Zvezda u Minhenu ne može – pogotovo bez Tea
Foto: Profimedia

Crveno-beli su u ovaj meč ušli nakon pauze za odigravanje nacionalnih kup takmičenja i u sjajnom raspoloženju, pošto je "Žućkova levica" otišla u njihove ruke.

Međutim, da su mogli da biraju protiv koga će igrati prvi meč, teško da bi to bilo gostovanje u Minhenu gde za pobedu ne znaju već devet godina.

Slab istorijat gostovanja u "BMW parku" nisu bili jedini problemi za trenera beogradskog tima Janisa Sferopulosa koji je na ovom meču mogao da računa jedino na Jaga Dos Santosa na plejmejkerskoj poziciji.

Brazilac je prošle godine u Bundesligi vodio Ulm do titule ispred Bavaraca, ali nije grčki stručnjak dobio od njega ono što se očekivalo u iznuđenoj situaciji – pre svega u poenterskom smislu.

Jago je, u odsustvu Miloša Teodosića imao tek dva pogodka iz igre (1/5 za dva, 1/4 za tri) završivši sa sedam poena. Iako je, činjenica, bio najbolji asistent tima (5) i posle Bolomboja (9) igrač sa najviše skokova (8), ali i sa najviše izgubljenih lopti (3) i pet faulova. Na sve to Adam Hanga u ulozi rezervnog plejmejkera je tek bila pogubna kombinacija na poziciji jedan.

Najefikasniji su kod gostiju bili Džavonte Smart sa 13, pomenuti Bolomboj sa 11 poena i Nedović sa 10. Njih trojica su jedini bili dvocifreni.

Ni Pablo Laso nije imao svog organizatora igre, nakon što je iz konkurencije za ovaj meč u poslednji čas ispao Silvan Fransisko.

U pobedi su se istakli visoki igrači koji su u "reketu" Zvezde radili šta su hteli. Devin Buker je odigrao najbolji meč ove sezone postigavši 22 poena i šest skokova, dok je Serž Ibaka imao 12 poena i sedam skokova.

Zvezda je bolje otvorila meč i sjajnom igrom u tranziciji stigla do, ispostaviće se, svoje najveće prednosti na meču od sedam poena. U ranoj fazi meča bilo je 11:4 za goste posle kog je Pablo Laso sanirao inicijalni šok svoje ekipe tajm-autom i kao što je posle meča rekao njegov tim je u preostalih 37 minuta izgledao dobro.

I njegov kolega sa suprotne strane je pohvalio oba tima, iako se stiče utisak da nismo gledali baš isti meč kao njih dvojica. Bajern je u jednom trenutku bolje šutirao za tri nego za dva i na tome gradio svoju prednost u odnosu na Zvezdu, kojoj šut nikako nije išao pored plejmejkerskih briga.

Zvezda je imala više izgubljenih lopti (9) nego asistencija (8), pa i pored toga i prethodno iznetog ponovo imala svoju šansu u pojedinim trenucima. Šansu koju nisu uspeli da iskoriste.

Ne preterano sjajni Bajern je sredinom treće deonice po prvi put stigao do dvocifrene prednosti kada se Lučić nadovezao na trojku Bukera, a potom i Ibaka poentirao za +11 – maksimalna prednost do koje će u još nekoliko navrata stići.

Ono što je bilo pozitivno u igri Zvezde jeste što se igrači nisu predavali do samog kraja. Dobra igra na skoku ih je ostavljala u meču i dovela u poziciju da početkom poslednje deonice stignu na posed zaostatka posle trojke Tobija i poena Nedovića (53:51).

Usledio je hladan tuš posle trojki Bolmara i Bonge, pa su posle toga sve nade pristalica crveno-belih, koji su se u velikom broju okupili, bile uzaludne.

Bajern se sa ovom pobedom uključio u borbu za plej-in, sa jednom pobedom manje od Partizana i Valensije koji se u ovom trenutku bore za 10. mesto. Zvezda je sa ovim porazom pratkično izgubila i poslednju nadu kada je plej-of u pitanju.

U narednom kolu Zvezda gostuje Monaku, dok će Bajern u Istanbul gde ih čeka Efes.

Evroliga, 27. kolo

Četvrtak:

Alba – Makabi 71:106
Partizan – Anadolu Efes 100:90
Virtus Bolonja – Valensija 87:74
Real Madrid – Panatinaikos 86:97

Petak

Fenerbahče – Baskonija 111:96
Žalgiris Kaunas – Olimpijakos 76:95
Asvel – Olimpija Milano 81:77
Barselona – Monako 67:77
Bajern Minhen – Crvena zvezda 74:66

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu