Nova vest
Košarka

Petak, 01.03.2024.

11:58

"U Evroligi je agresivno od starta, a u NBA igraju samo u poslednjoj četvrtini"

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman govorio je o razlici između NBA i Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Njegovi izabranici pobedili madridski Real 97:86 u meču 27. kola Evrolige, a posle tog susreta komentarisao je zbog čega veruje da Huančo Ernangomes još nije uspeo da pokaže svoj kvalitet.

Hernangomes je ove sezone igra prvi put Evroligu posle sedam godina provedenih u NBA.

"Ernangomes je igrač koji ima neki problem i to je problem sa takvom vrstom igrača koji dolazi iz NBA je što su igrali manje minuta i nisu imali nikakvu odgovornost. U Evroligi je to ponekad problem. Ne samo za Huanča, već i za mnoge igrače poput njega. On je veoma dobar karakter i vredan radnik, ali ponekad pravi neke ključne greške u igri", rekao je Ataman.

"Mislim da treba da popravi neke stvari, jer je veoma kvalitetan igrač i košarkaš sa veoma dobrim osnovama. Ali on mora da bude možda jači da bi bio konkurentan u agresivnosti i čvrstoj odbrani koju se igre u Evroligi. Kao što sam mnogo puta rekao, u Evroligi se igra agresivno od prvog do poslednjeg minuta. NBA nije takva. U NBA, u prve tri četvrtine, igra je veoma meka. Počinju da igraju u poslednjoj četvrtini", rekao je Ataman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve