Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.02.2024.

14:48

Predsednik Virtusa: Skariolo je psihički "ubio" igrače

Prvi čovek italijanskog kluba Virtus iz Bolonje Luka Baraldi kritikovao je rad prethodnika Luke Bankija na klupi ekipe, Serđa Skariola.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednik Virtusa: Skariolo je psihički
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Aktuelni selektor reprezentacije Španije je još u začetku sezone napustio klub zbog toga što je ekipa delovala vrlo loše.

Baraldi za to krivi upravo Skariola.

Predsednik Virtusa kaže da je ekipa pod Bankijem dobila na samopouzdanju koje je, kako tvrdi, bilo na najnižem nivou kod Skariola.

"Luka je stigao pred start sezone, dva dana pred Super Kup. Uspeo je da preorkene situaciju i da transformiše ekipu koja je bila depresivna zbog bivšeg trenera i njegovog stručnog štaba, koji su se stideli igrača koje su imali na raspolaganju", kaže Baraldi.

"Takav odnos je uticao na igrače i na to da totalno izgube samopouzdanje. Psihološki, bili su u jako lošem stanju", kaže šef Virtusa.

Sa novim trenerom usledio je preporod.

"Sa Bankijem reakcija je bila momentalna. Igrači su svima želeli da pokažu, posebno onima koji su ih kritikovali, da nisu onaj tim o kojem se svašta pričalo tokom leta", poručio je predsednik Virtusa.

Banki je preuzeo tim nakon što je reprezentaciju Letonije vodio do petog mesta na Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve