Nova vest
Košarka

Utorak, 20.02.2024.

15:05

"Dubai u Evroligi? Nema smisla"

Horhe Garbahosa, predsednik FIBA Evropa, ne podržava ideju da Dubai igra košarkašku Evroligu.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/EDUARDO OYANA

Tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da pristupi elitnom evropskom takmičenju, uloži i donese dosta novca, međutim, za sada ništa nije odlučeno.

"Ključna reč je 'glasina'. Nisam video predlog, dogovor ili šta već. Kao predsedniku FIBA Evropa, ne sviđa mi činjenica da tim sa drugog kontinenta igra takmičenje na našem kontinentu. To je Evroliga. U principu, nema previše smisla. Ako se ovo eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj scenario u Evropi uticati na probleme sa putovanjem igrača i klubova. Ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Evropi", rekao je Garbahosa, prenosi "Basket Njuz".

Garbahosi je teško da priča pošto nikakva odluka po ovom pitanju nije donesena.

"Takmičenje se zove Evroliga. Dakle, ako dovedemo klubove sa Blistog istoka ili Azije, to je sasvim druga stvar. Ne želim da budem protiv toga, ali u principu mi se ne sviđa. Da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Evroliga imala 19 klubova? Ne znamo. Zato ne želim previše da se bavim time. Ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. To je normalno u globalnom svetu. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla", dodao je on.

Kao što se zna, uslov da Dubai uđe u Evroligu jeste da igra neko domaće ili regionalno evropsko košarkaško takmičenje.

ABA liga se činila kao idealna za taj scenario, a da li će tako i biti, videćemo posle glasanja klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu