Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.02.2024.

22:00

Mijailović: Naš cilj je plasman u Top 8 i osvajanje ABA lige

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, govorio je za klupski sajt posle poraza njegovog tima u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Izvor:

Autor:

Mijailović: Naš cilj je plasman u Top 8 i osvajanje ABA lige
Foto: Pedja Milosavljevic

Posle meča trener Partizana Željko Obradović je izjavio da taj klub nije državni projekat, što je izazvalo brojne reakcije.

Crno-beli su ubrzo izašli u javnost sa trenutnom finansijskom situacijom kluba, koju je podrobnije objasnio Mijailović.

"Preuzeo sam klub 2017. godine u jako teškoj finansijskoj situaciji, bez organizacije i u ukupno lošem stanju. Nakon svih analiza, isplivalo je preko 10 miliona evra duga za period pre mog dolaska u Klub. Ponosan sam što mogu da kažem da je ovo poslednja godina u kojoj imamo recidive prošlosti. Aktuelna sezona je za nas izuzetno finansijski zahtevna. To je sezona u kojoj imamo 20 miliona evra budžet za sportski sektor, organizaciju utakmica i putovanja. Na sve to, u ovoj sezoni ćemo otplatiti celokupan poreski dug. Važno je da svi navijači Partizana budu svesni da pored ovako velikih troškova, Klub redovno isplaćuje plate svim zaposlenima i redovno plaća svoje obaveze, odnosno nema nikakvih finansijkih problema", rekao je Mijailović.

Govorio je i o ciljevima kluba koji se nisu promenili uprkos neuspehu u Kupu Radivoja Koraća.

"Naš cilj za ovu sezonu je plasman u Top 8 Evrolige i osvajanje titule šampiona ABA lige. U ovom trenutku, mi smo u igri da ostvarimo oba sportska cilja. Moramo da nastavimo da se borimo zajedno, uzdignute glave bez bilo kakvog alibija. Pružam potpunu podršku ekipi i stručnom štabu za borbu za ostvarenje naših ciljeva, a račune ćemo pred našim navijačima polagati na kraju takmičarske sezone. Zahvalan sam svima koji učestvuju u ovom velikom projektu, izazovi su ispred nas, ali sam uveren da je ispred nas i sigurna budućnost. Partizan iznad svih", zaključio je predsednik crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve