Nova vest
Košarka

Subota, 21.01.2023.

14:15

Srpski trener kritikovao Partizan i savetovao Željka Obradovića

Srpski košarkaški trener Vlade Đurović govorio je o sezoni koju ima beogradski Partizan.

Izvor: SN

Autor: SN

Srpski trener kritikovao Partizan i savetovao Željka Obradovića
Foto: ABA/Partizan NIS/Dragana Stjepanoviæ

U grčkim medijima osvanuo je opširan intervju čuvenog trenera Vlada Đurovića, koji je za tamošnji portal "Sport24" govorio o svemu.

Posebno se izdvaja pitanje o Željku Obradoviću koji je u grčkim medijima i dalje popularan opšto je 13 godina vodio Panatinaikos.

"Nadao sam se da će biti tako, da je neophodno da se Željko vrati. Jedno vreme sam ga čak i trenirao, bilo je to kratko, ali da. Veoma smo dobri prijatelji. Zaista je najbolji trener u Evropi. Pogledajte, većina njih ima samo jednu, dve, tri titule, ali da li neko ima čak devet? Prvi sledeći posle Željka ima pet ili četiri. Ko će ga dostići? Ali sada mu ne ide baš najbolje...", rekao je Vlade Đurović.

Đurović smatra da je osnovni problem Partizana timska hemija

"Mislim da tim nema hemiju, napravili su neke pogrešne odluke. Partizan ima veliki budžet za srpske prilike, možda veći i od Zvezde. Mogao je da dovede bolje igrače, ali to nije uradio. To su bile Obradovićeve odluke. Partizanu je potreban neko ko bi preuzimao poslednji šut i pogađao ga, kao što su to nekada radili Bodiroga, Danilović, Saša Đorđević, Kićanović ili Dalipagić"

Sa druge strane, Đurović kaže da Zvezda ima takvog igrača i da Obradović može da ga pozove kada hoće da ga upita za savet.

"Zvezda ima Nedovića, sada ima i Kampaca. Ali Vildoza je takođe igrač koji može da preuzme taj poslednji šut. Obradović može da me pozove kada hoće, čak i u tri ujutru i da me pitaVlado, šta se dešava? Ne znam gde grešim", ali on to ne čini. Pre dva-tri dana rekao sam mu mnogo toga, rekao sam mu kako stvari stoje. Svaki trener ima to nešto" zaključio je Đurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve