Nova vest
Košarka

Utorak, 20.09.2022.

12:00

"Nadam se da će Embid igrati za Francusku"

Boris Dijao, tim menadžer reprezentacije Francuske, rekao je da se nada da će Džoel Embid uskoro zaigrati za njihov tim.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Profimedia

Džoel Embid je od jula 2022. godine Francuz.

Boris Dijao, takođe bivši NBA as, rekao je da bi bilo lepo imati Embida u svom nacionalnom timu.

"Embid još uvek nema FIBA licencu. Ipak, nadam se da će igrati za Francusku jer bi bilo lepo imati ga u reprezentaciji. Znamo da je postao građanin Francuske, da se trudimo da imamo najbolje igrače i da naš tim igra sjajnu košarku", rekao je Boris Dijao za RMC Sport.

Postojala je šansa da Kamerunac koji je od nedavno i Francuz zaigra na Evrobasketu ovoga leta, ali ga je operacija i povreda ruke sprečila da tako nešto i uradi.

Francuzi su u finalu Evrobasketa izgubili od Španije, a Embid je prošle sezone imao 30,6 poena uz 11,4 skokova u proseku u redovima Filadelfije Seventisiksersa.

Posto je prvi centar još od Šekila O'Nila koji je bio najbolji strelac lige i u poslednjih 40 godina je jedini neamerički košarkaš koji je prosečno imao minimum 30 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu