Nova vest
Košarka

Petak, 22.09.2017.

14:10

Budžet Italije 37M€, a Srbije 2,5 – Tanjević spasava "Azure"

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči otkrio je da je budžet njegove faderacije 37 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Budžet Italije 37M€, a Srbije 2,5 – Tanjević spasava
Foto: FIBA.com

Poređenja radi, predsednik KS Srbije Predrag Danilović je ranije rekao da je budžet vicešampiona Evrope, sveta i Olimpijskih igara 2,5 miliona.

"Titule ne osvajaju najbogatiji timovi, nije stvar u novcu nego u mentalitetu", rekao je Petruči, čija je reprezentacija poražena upravo od Srbije u četvrtfinalu Evrobasketa prošle sedmice.

Međutim, Italijani počinju novu eru u reprezentativnoj košarci, a otvorili su je imenovanjem legendarnog trenera Bogdana Tanjevića za direktora nacionalnih timova.

"Ja nisam trener, Tanjević jeste. Ljudi kažu da Petruči ne razume košarku. Tanjević razume. Ima 70 godina? Više volim znanje od navike da se bez obzira na sve izgleda mlado. On mora da pronađe probleme naše košarke i kaže ih nama direktorima da ih rešimo. Radićemo na stvaranju nove generacije italijanskih košarkaša. Videćemo rezultate na dugoročnom periodu", istakao je prvi čovek italijanske košarke.

Petruči je dodao da ako selektor "Azura" Romeo Saketi bude želeo da u žestoko kritikovanim kvalifikacionim "prozorima" koji počinju ove jeseni bude u timu želeo igrače iz Emporio Armanija, oni će morati da se odazovu pozivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve