Nova vest
Košarka

Petak, 22.09.2017.

14:10

Bagackis posle skoro 8 godina napustio Letoniju

Posle skoro osam godina na mestu selektora Letonije Ajnars Bagackis je napustio klupu ove reprezentacije.

Izvor: AK

Autor: AK

Bagackis posle skoro 8 godina napustio Letoniju
Foto: StarSport

Kao razlog odlaska naveo je nemogućnost da uskladi svoje obaveze u klubu (trenutno bez angažmana) i reprezentaciji, a uzrok toga su novi termini FIBA, odnosno kvalifikacioni "prozori" kojih će biti i tokom sezone.

Letonija je bila jedan od najatraktivnijih timova na nedavno završenom Evrobasketu, gde je eliminisana u četvrtfinalu od kasnijeg šampiona Slovenije(103:97).

Bagackis je na klupu Letonije seo u februaru 2010. godine, te tri puta dovodio tim do Evrobasketa, pre ove godine učestvovali su 2011. u Litvaniji (21, skor 0-5) i 2013. u Sloveniji ().

Nakon pet poraza u isto toliko mečeva i deobe poslednja četiri mesta na debiju, dve godine kasnije Bagackij je sa Letoncima podelio 11. poziciju sa Grčkom sa skorom 4-4.

U Istanbulu je Letonija zabeležila pet pobeda u sedam mečeva, osim Slovenije izgubila je još samo od drugog finaliste Srbije, te zauzela petu poziciju.

Bagackis je kao trener radio između ostalih u Žalgirisu, Jeniseju, Budiveljniku, Nižnjem Novgorodu i Makabiju, koji je vodio nekoliko meseci prošle sezone, koju je počeo kao asistent Dejvidu Blatu u Darušafaki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu