Nova vest
Košarka

Sreda, 09.09.2015.

22:56

Lovernj za preokret i 4-0 Francuske

Košarkaši Francuske pobedili su Rusiju sa 74:67 i tako su zadržali maksimalni skor posle četiri kola A grupe Evrobasketa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

’Trikolorima’ meč nije bio naročito rezultatski značajan, pošto će svakako o prvom mestu odlučivati u četvrtak u duelu sa Izraelom.

Francuska ne blista, i treći put je pružila neubedljivu igru, ali je ponovo uspela da izvuče trijumf na suvi kvalitet. Ključni čovek bio je bivši kapiten Partizana Žofre Lovernj – na nešto više od četiri minuta do kraja Rusija je imala +6, a pogotkom Kahudija i trojkom Lovernja domaćin je prišao na -1.

Ekipa Vensana Kolea bila je u naletu, trojku je pogodio i De Kolo, zatim je Lovernj bio siguran sa penala za +4.

Poslednji trzaj Rusije bila je trojka kojom je Monja smanjio na 68:67, ali je onda Lovernj pogodio iz vrlo teške pozicije pod košem, da bi trijumf osigurao Kahudi sa linije penala.

Rusi su bolje počeli, početkom drugog perioda imali su i 13 poena viška, šutirali su vrlo precizno za tri poena, ali na kraju su ponovo izgubili u neizvesnoj završnici. Interesantno, Rusija ima skor 0-4, ali koš-razliku samo -15.

Najefikasniji kod Francuza bio je Nando de Kolo sa 13 poena, Toni Parker imao je 12 poena (4-9 iz igre), 3 skoka i 4 asistencije, Lovernj je upisao 11 poena i 7 skokova, a sjajan je bio i Rudi Gober sa 12 poena i 10 skokova.

Ruse je predvodio Vitalij Fridzon sa 20 poena (6-11 iz igre) i 5 skokova, Semjon Antonov ubacio je 13 poena, a Hvostov je dodao 2 poena i 10 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu