Nova vest
Košarka

Sreda, 09.09.2015.

20:09

Rekorder Teo: Sad moram da častim

Kapiten Srbije Miloš Teodosić rekao je da su saigrači zaslužni za njegova dobra dodavanja, posle kojih je postao rekorder, u utakmici protiv Turske.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

'Оrlovi' su porazili Turke 91:72, ujedno zadržavši maksimalan učinak u grupi B posle četvrtog kola, a Teo je sa 13 asistencija izjednačio rekord Mantasa Kalnietis na Evropskim prvenstavima.

"Ne znam koliki mi je lični rekord, 13? Sad moram da častim saigrače, bacam se u trošak. Ne bih mogao da napravim ni pet, a kamoli 10 asistencija da nemam ovakve saigrače, to je njihova zasluga", rekao je Teodosić, koji je tek tada saznao da mu je ovo i lični rekord.

On je rekao i da ekipa može još da napreduje i da će i u utakmici protiv Italije (14.30) ići na pobedu, kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

"Ne možemo ni da se opustmo posle dobrih igara... Italijani su sjajna ekipa, pokazali su da znaju da igraju košarku, pre svega juče protiv Španije. Videćemo šta će danas uraditi. Idemo suta da pobedimo i to je to", rekao je Teodosić.

Centar Srbije Miroslav Radiljica rekao je da je dobra odbrana donela pobedu i da ekipa može da igra još bolje.

"Ma šta sam se razigrao, imao čovek (Teodosić) 20 asistencija, stvarno nisam ništa specijalno uradio, samo sam bio na pravom mestu i davao koševe na njihove asistencije", kaže Raduljica, "Krenuli smo koncentrisano, ali zaista koncentrisano, prvenstveno u odbrani i to nam je dalo sigurnost u napadu. Onaj mali pad na početku treće četvrtine što nije karakteristično za nas, svi igrači su održali koncentraciju do kraja i to je taj rezultat iako nije bila laka utakmica".

Raduljica takođe ističe važnost meča sa 'Azurima' u poslednjem kolu.

"Mi gledamo samo sebe, nema kalkulacija, svaki put idemo na pobedu i gledamo kako da dižemo našu igru. Siguran sam da je ovo delić ono što možemo u odbrani i iz odbrane treba da igramo našu košarku. Ima prostora na napredak, malo lutam prve dve-tri utakmice siguran sam da će forma da se diže tokom prvenstva", zaključio je Raduljica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve