Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 27.05.2022.

12:51

Beograd domaćin najvećeg evropskog turnira u ragbiju

Evropsko prvenstvo u ragbi 7 konferencija 1 održaće se 4. i 5. juna u Beogradu na dva terena stadiona Kralj Petar I.

Izvor: B92

Autor:B92

Beograd domaćin najvećeg evropskog turnira u ragbiju
Foto: RSS

Evropsko prvenstvo u ragbi 7 počinje u subotu, 4. juna u 10h prvim susretima između reprezentacija Turske i Kipra u muškom i Austrije i Crne Gore u ženskom takmičenju. Srbija prvi meč igra u subotu, u 10:20h protiv Crne Gore. Sve reprezentacije bore se podjednako za prva mesta koja garantuju plasman u viši rang evropskog takmičenja.

Učešće u ženskoj konkurenciji prijavilo je ukupno 13 nacionalnih selekcija: Austrija, Luksemburg, Litvanija, Estonija, Crna Gora, Hrvatska, Bugarska, Monako, Slovačka, Letonija, Andora, Švajcarska i Malta. U muškoj konkurenciji takmiči se 12 nacionalnih selekcija: Turska, Srbija, Crna Gora, Kipar, Monako, Andora, Bosna i Hercegovina, Norveška, Moldavija, Austrija, Švajcerska i Finska.

Ragbi savez Srbija ima ugovor za organizaciju turnira na četiri godine, što Srbiju vraća na ragbi mapu Evrope. Ovo je važan korak za razvoj sporta u Srbiji, kao i promovisanja ragbi vrednosti na ovim prostorima. Realizacija Evropskog prvenstva u ragbi 7 turnira ne bi bila moguća bez podrške Ministarstva omladine i sporta, kao i samog ministra Vanje Udovičića koji je prepoznao potencijal ragbi sporta u Srbiji. Zbog epidemiološke situacije, prošlogodišnje takmičenje publika je jedino mogla ispratiti online. Zato je ove godine ulaz slobodan i pozvani su svi ljubitelji ragbija da posete veliki događaj na stadionu Kralj Petar I, u Beogradu.

Evropsko prvenstvo u ragbi 7 realizuje Ragbi savez Srbija pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, uz podršku Mozzart kladionica, Knjaz Miloša i Kliping agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu