Nova vest
Fudbal

Subota, 28.06.2014.

23:13

"Sin Urugvaja izbačen jer je porazio sile"

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro smatra da je Luis Suares, nepravedno isključen sa Mundijala, jer eliminisao dve velike fudbalske sile - Italiju i Englesku.

Izvor:

Autor:

Default images

"Ne mogu da oproste Urugvaju što je njihov sin eliminisao dva velike fudbalske sile, tako da su izmislili ceo slučaj", rekao je Maduro.

Suarez je u pobedi od 2:1 protiv Engleske postigao dva gola, a pomogao je timu da savlada Italiju sa 1:0.

Suares je u utakmici protiv Italije ujeo Đorđa Kjelinija i dobio četvoromesečnu zabranu bavljenja bilo čime što ima veze s fudbalom, kao i suspenziju od devet utakmica.

"Bolna je ta nepravedna kazna koju je FIFA odredila Suaresu, velikom napadaču koji pripada svima nama u Južnoj Americi", rekao je Maduro, naslednik pokojnog predsednika Venecuele socijaliste Uga Čaveza.

Maduro je naglasio da ne poriče potrebu da se Suares zbog učinjenog dela kazni, ali da je ova sankcija, ipak, preterana.

"Da ga izbace sa Mundijala, pa to je za Latinsku Ameriku potpuno neprihvatljivo", jasan je Maduro.

Kritičarski talas koji se protiv odluke o kažnjavanju Suareza širi Južnom Amerikom, prvi je pokrenuo predsednik Urugvaja Hose Muhika, a nastavio ga je Dijego Maradona koji ceo slučaj smatra "međunarodnom zaverom".

"Mogli su da ga pošalju i u Gvantanamo", rekao je ironično Maradona.

Maduro je poslao Suaresu poruku podrške i solidarnbosti.

"On je sin iz naroda, sin žene koja je radila kao kućna pomoćnica, i koji je odrastao u velikom siromaštvu". rekao je Maduro na venecuelanskoj televiziji.

Suares se vratio u Urugvaj nakon izrečene kazne i sada je sa svojom porodicom, jer ne sme da bude ni na stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu