Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 25.11.2023.

18:55

Milica Mandić se zlatom vratila na tatami

Milica Đuričić nova je tekvondo šampionka Balkana u kategoriji iznad 73 kilograma

Izvor: B92

Autor:B92

Milica Mandić se zlatom vratila na tatami
Foto: Tekvondo klub Galeb

Onima koji manje pažljivo prate sport, vest će delovati manje bitno, ali ako se zna da je Milica, ranije Mandić, dvostruka olimpijska šampionka, da posle Tokija nije trenirala do pre dva meseca, informacija postaje vredna.

Milica je i u polufinalu i u finalu savladala takmičarke iz Bosne i Hercegovine, prvo Doru Marušić, pa Aminu Hrvat i tako se popela na pobedničko postolje uz ovacije publike u Sarajevu.

“Srećna sam i zadovoljna sto sam se vratila na tatami. I posle porođaja i pauze uspela da se vratim malo u formu i borim se na Balkanskom prvenstvu. Iako je bilo teško pripremati se i boriti se posle toliko vremena, tekvondo ce uvek biti moja prva ljubav i drago mi je da se današnjii dan ovako zavrsio,” rekla je Milica posle osvajanja medalje.

“Uživala sam u pripremnon delu, sa mlađim generacijama. Ulili su mi veru da će biti još bolji nego što smo mi bili. Hvala najboljem treneru Galetu i celom timu na neizmernoj podršci koju imam godinama.”

“Uvek je lepo videti Milicu na strunjačama, naručito kada pobeđuje. Prošlo je dve i po godine od Tokija i ovo je prosto neverovatno da se za dva meseca toliko vratila u formu, kao da nije bila na pauzi,” oduševljen je Miličin dugogodišnji trener Dragan Jović.

“Nije stvar uopšte u pobedama, mnogo više znači to sa kojom je lakoćom taktički pristupila i izdr¿ala ogroman pritisak koje njeni rezultati nose. Ovde je ona bila pravi šok!"

Niko nije očekivao da će je videti, radila je pod novim prezimenom Đuričić, pa neki nisu ni znali o kome se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve