Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 05.01.2024.

16:45

Mićić najbolji rvač Srbije, Proleter najuspešniji klub

Svetski šampion Stevan Mićić izabran je za najboljeg rvača Srbije u 2023. godini, odlučeno je na sednici Upravnog odbora Saveza.

Izvor: B92

Autor:B92

Mićić najbolji rvač Srbije, Proleter najuspešniji klub
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mićić je na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojio zlatnu medalju slobodnim stilom u kategoriji do 57 kilograma.

Bila je to prva titula svetskog prvaka u slobodnom stilu za Srbiju u istoriji, a Mićić je ovim trijumfom obezbedio i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Najuspešniji klub je Proleter iz Zrenjanina, a za najboljeg trenera imenovan je Vojislav Trajković, član stručnog štaba reprezentacije i trener Zrenjanica.

Najbolji sudija u protekloj godini je Nemanja Tomić, a nagrada za najboljeg sportskog radnika otišla je u ruke Đorđa Kalanovića.

Upravni odbor Rvačkog saveza Srbije proglasio je najbolje u svim uzastnim kategorijama, kao i u ženskom rvanju.

U grčko-rimskom stilu nagrađeni su: Gerogi Tibilov (seniori), Aleksa Ilić (U23), Andrija Mihajlović (U20), Stevan Kojić (U17), Balaž Ujhelji (U15) i Milan Marić (veterani).

U konkurenciji dama najuspešnije su: Fani Nađ (seniorke i U23), Maša Perović (U20), Evelin Ujhelji (U17), i Ivana Garić (U15).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve