Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 08.12.2023.

08:00

Iznenadan kraj karijere Datunašvilija u 32. godini – zdravstveni problemi stali na put

Srpski rvač Zurab Datunašvili objavio je kraj profesionalne karijere u 32. godini.

Izvor:

Autor:

Iznenadan kraj karijere Datunašvilija u 32. godini – zdravstveni problemi stali na put
Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Kako je naveo na društvenim mrežama, razlog su zdravstveni problemi.

Bronzani iz Tokija tako neće dobiti priliku da još jednom predstavlja našu zemlju na Olimpijskim igrama.

"Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha", napisao je Datunašvili na društvenim mrežama.

Datunašvili je, pored uspeha u japanskoj prestonici, dvostruki svetski i i jednostruki evropski šampion u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma.

Podsetimo, od 2018. godine je naš reprezentativac posle sukoba sa predsednikom gruzijskog rvačkog saveza Gegom Gegešidzeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve