Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 17.07.2022.

20:34

Žabić osvojila srebrnu medalju u Zagrebu

Milica Žabić osvojila je srebrnu medalju na Grand pri turniru u Zagrebu.

Izvor:

Autor:

Žabić osvojila srebrnu medalju u Zagrebu
Foto: OSS

Milica Žabić je imala veoma težak žreb na ovom turniru Grand Prix serije u Zagrebu u težinskoj kategoriji preko 78kg. U prvom kolu Milica Žabić se sastala sa Špankinjom Nisrin Dab Busba i tokom meča je pokazala dominantost u odnosu na ovu takmičarku. Pobedom u ovom meču, Milica je ušla u drugo kolo gde se sastala sa Idalis Ortiz sa Kube.

U drugom kolu, nakon isteka regularnog vremena borbe, ušlo se u deo meča gde je odlučivao „zlatni bod“, gde je Milica uspela iponom da odnese pobedu.

U trećem kolu Milica je ukrstila koplja sa takmičarkom iz Turske, Sebile Akbulut. I ovaj meč je Žabić dobila iponom, ali ovog puta u regularnom delu meča. Minut pred kraj meča, Žabić je napravila sjajan potez kojim je okončala i dobila ovu borbu.

Ova pobeda je našu takmičarku Milicu Žabić odvela u polufinale gde se sastala sa takmičarkom iz Francuske, Leom Fonten. Ova mlada džudistkinja koja iza sebe već ima veliki broj medalja sa najvećih juniorskih takmičenja bila je odličan protivnik našoj takmičarki. Međutim, Milica je pokazala da se nalazi u odličnoj formi i uspela je da se plasira u finale.

U finalu, sastale su se dve takmičarke koje su nedvosmisleno pokazale najviše tokom današnjeg dana. U sjajnom meču, Milica Žabić se sastala sa Razom Herško iz Izraela, koja je bila prvi nosilac. Milica je u ovom meču dala sve od sebe, ali ipak nije uspela da osvoji i poslednju pobedu u nizu, pa je osvojila sjajno drugo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve