Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 14.12.2023.

18:35

Počelo pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu za omladince i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje se održava u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Autor:B92

Počelo pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu
Foto: BSS

Učestvuje 121 takmičar iz 45 klubova, saopštio je danas BSS.

Na prvenstvu Srbije učestvuje 88 boksera i 33 bokserki, a borbe se održavaju u hali Doguš u Novom Pazaru.

Domaćini pojedinačnog šampionata Srbije su Bokserski savez Srbije, BK Novi Pazar i Grad Novi Pazar. Borbe za zlatne medalje i naslove šampiona države biće održane 16. decembra, a mečevi će biti prenošeni na TV Arena fajt.

U saopštenju BSS se navodi da se na pojedinačnom nacionalnom prvenstvu takmiče reprezentativci Srbije, ali i nove nade srpskog boksa. Na prvenstvu Srbije učestvuje i višestruka svetska šampionka u kik boksu Saida Bukvić, koja je i bokserka.

"Pojedinačno prvenstvo Srbije u Novom Pazaru, koji je već postao tradicionalni domaćin velikih i izuzetno važnih boks takmičenja na našim prostorima, donosi nas priliku da na velikoj boks sceni Srbije vidimo na delu i mlade snage našeg boksa koji već iza sebe imaju međunarodno iskustvo i koji su osvajali medalje za našu zemlju", rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

"Ujedno to je prilika da se pokažu i dokažu i oni koji nisu imali priliku da se nađu na listi reprezentativaca, kao i da se sjajnim izadnjima u ringu u hali Doguš nametnu selektorima za takmičenja koja slede i koja će nam obeležiti sezonu 2024. koja je pred nama. Ma koliko medalja osvojili širom meridijana, uvek je za svakog sportistu jedna od najvažnijih ona koju si osvojio kod kuće, pred domaćom publikom, pred porodicom i prijateljima, to je nešto što se pamti ceo život i što nema cenu", dodao je Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve