Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 13.12.2020.

11:00

Prijatelj Srbije na čelu svetskog boksa

Svetski boks je dobio novog lidera, mladog i već itekako uspešnog, a ono što je važno i osvedovečenog prijatelja Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Prijatelj Srbije na čelu svetskog boksa
Foto: Bokserski savez Srbije

Umar Nazarovič Kremlev novi je predsednik AIBA, Svetske bokserske organizacije. Rođen je 1982. godine u gradu Serpukhov.

"Zahvaljujem se mom timu i svim Nacionalnim federacijama koje su glasale za mene. Posebno se zahvaljujem Bokserskom savezu Srbije na podršci u kampanji za predsednika AIBA i učešću u izradi strategije za razvoj svetskog boksa. Sledeće Svetsko prvenstvo u novom i najmodernijem formatu biće u Srbiji i već tamo ćemo pokazati svetu kako boks moze da bude najveći sportski spektakl. Već sada imamo zainteresovane svetske kompanije da budu sponzori, dok će tv prava već izvesno biti distribuirana u većini zemalja sveta. Boks je sport boraca. Naša borba biće protiv nesposobnosti, protiv korupcije i protiv doping. Ojačaćemo upravljačke strukture AIBA i obezbediti našu proveru rada i obnoviti saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom", deo je izlaganja Kremleva.

Inače novi predsednik AIBA često dolazi u Srbiju. Jača saradnja krenula je od januara 2019. godine kada je predsednik Rusije Putin bio u zvaničnoj poseti Srbiji.

Usledio je prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj boksa i tada je dogovoreno puno dobrih stvari za jačanje srpskog boksa.

Kremlev je posle toga više puta posetio našu zemlju. Krajem februara kada je Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva u boksu za 2021, na Andrićevom vencu predsednik Vučić organizovao je prijem za čelne ljude AIBA, gde se pričalo o Nacionalnom trening centru za boksere i o organizaciji Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu.

Umar Kremlev je najavio novu posetu Beogradu krajem decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu