Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 22.09.2022.

13:30

Regionalna bokserska eks-Ju liga u novom formatu

Ujedinjeni u zajedničku priču, za spas plamenite veštine, savezi zemalja bivše Jugoslavije protekle sezone oformili su reginalnu ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Regionalna bokserska eks-Ju liga u novom formatu
Foto: BSS

Liga je pokrenula pravi procvat i revoluciju ovog sporta na našim prostorima gde je pre samo nekoliko decenija bio "broj 1", kako po posećenosti, popularnosti, tako i masovnosti.

Regionalnu boksersku eks-Ju ligu u sezoni 2021/2022 činilo je osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država, u novoj 2022/2023 takmičarskoj godini biće primenjen novi format i obuhvatiće deset klubova.

Prvi šampion ujedinjene regionalne bokserske je tim Crvene zvezde koji je u velikom finalu održanom u Skoplju salvadao ekipu Loznice.

Nova sezona doneće nove klubove, nova lica u ringu, ali i povratak kultnog kluba BK Slavija iz Banjaluke. U sezoni 2022/2023 takmičiće se: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banja Luka, Zadar, Maribor, Željezničar (Sarajevo).

Prvo kolo startuje u Banjaluci gde će se na veliku scenu vratiti čuveni BK Slavija koji je iznedrio brojne šampione, među kojima svakako najpoznatijeg legendarnog Marijana Beneša, zatim Antona Josipovića, Radovana Bisića.

Mečevi će biti prenošeni uživo na TV Arena Fight i biće održani u univerzitetskoj sportskoj dvorani Kampus.

Žrebom će biti odlučeno ko će kome izaći na megdan po kolima, a prve četiri najbolje ekipe će ući u plej of koji će se održati na neutralnom terenu, odnosno gradu. Druga sezona regionalne bokserke lige omogučiće i učešće omladinaca.

Regionalna bokserska liga eks-Ju zemalja u prvoj sezoni je privukla ogromno interesovanje javnosti, tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta na svakom kolu, a TV gledanost je bila izuzetno visoka.

Svako kolo druge sezone regionalne lige biće na najvišem mogućem nivou organizacije u smislu sportskog događaja, kao i tehničko-produkcijskih elemenata i TV prenosa.

Javnost nestrpljivo čeka novi gong za novu sezone regionalne lige koja je preporodila plamenitu veštinu na našem podneblju, izvukla na površinu adrenalin, energiju i hrabrost koja krasi ovaj sport koji je dugo bio na marginama.

Ujedinjenje boksa bivših zemalja Jugoslavije pokazalo je da sport iznad svega, da zajdničkim snagama mogu da se naprave važni i veliki koraci ka budućnosti za koju svi želimo da bude svetla.

Odmah nakon prve sezone reginalne lige svetlost je obasjala boks scenu Balkana koja trasira put koji vodi ka svetskim visinama ovog sport kujući nove šampione za velika dela u planetarnoj kompoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu