Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 27.11.2023.

11:20

Rosijev brat menja Markesa u Hondi

Italijanski motociklista Luka Marini od sledeće sezone voziće za Repsol Hondu i zameniće Marka Markesa, potvrdio je tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Rosijev brat menja Markesa u Hondi
Foto: Profimedia

Ovaj 26-godišnji motociklista je potpisao dvogodišnji ugovor sa Repsol Hondom i voziće u paru sa Đoanom Mirom.

Marini, polubrat legendarnog Valentina Rosija, u najjačoj klasi je od 2021. godine i vozio je upravo za Rosijev VR46 tim.

On je do sada vozio 56 trka i dva puta je bio na pobedničkom postolju.

"Sada je i zvanično – san se ostvario. Daću sve"
, poručio je Marini nakon saopštenja Honde.

On će u Hondi zameniti Španca Marka Markesa, šestostrukog svetskog Moto GP šampiona, koji će od naredne sezone voziti za Gresini rejsing.

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja odbranio je juče šampionsku titulu u Moto GP šampionatu, posle pobede u poslednjoj trci u sezoni za Veliku nagradu Valensije.

Naredne sezone će se u Moto GP šampionatu voziti rekordne 22 trke u 18 zemalja.

Sezona će početi 10. marta trkom u Kataru, a završiće se 17. novembra u Valensiji.

Prva predsezonska testiranja na programu su već u utorak.

Di Đanantonio umesto Marinija kod Rosija

Italijanski motociklista Fabio di Đanantonio zameniće sunarodnika Luku Marinija ;u VR46 timu u narednoj sezoni Moto GP šampionata, saopštio je taj tim.

Samo nekoliko sati pošto je Repsol Honda potvrdila da će Marini od sledeće sezone voziti za taj tim umesto Španca Marka Markesa, VR46 tim je otkrio da na mesto Marinija dolazi Fabio di Đanantonio.

Di Đanantonio će naredne sezone voziti u paru sa Markom Becekijem.

Ovogodišnji Moto GP šampionat završen je juče, a šampionsku titulu odbranio je vozač Dukatija Frančesko Banjaja posle pobede u poslednjoj trci u sezoni za Veliku nagradu Valensije.

Naredne sezone će se u Moto GP šampionatu voziti rekordne 22 trke u 18 zemalja. Sezona će početi 10. marta trkom u Kataru, a završiće se 17. novembra u Valensiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve