Nova vest
Auto-moto

Sreda, 21.02.2024.

19:38

Maks ostao na liderskom mestu i posle večernjeg dela testiranja

Posle prvog došao je red i na drugi deo testiranja za novu sezonu Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Maks ostao na liderskom mestu i posle večernjeg dela testiranja
EPA-EFE/ALI HAIDER

U prvoj dnevnoj sesiji Maks Ferstapen je bio dominantan i nagovestio da će biti teško skinuti ga sa trona i u sezoni koja sledi.

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom delu koji se vozio pod svetlosti reflektora.

Ova vremena su možda i merodavnije i ekipama mogu predstavljati tačnije podatke, prvenstveno za prvu trku u sezoni koja će se upravo voziti na stazi u Bahreinu koji je i domaćin ovih testiranja.

Odlukom čelnika Red Bula Maks Ferstapen je u prvom danu testiranja vozio tokom celog dana, drugog dana će uloge biti podeljene tačnije pola dana će voziti Maks, a drugu polovinu će na stazi biti Peres, dok će poslednjeg trećeg dana samo Meksikanac biti na stazi.

Imao je i posle gruge sesije prvog dana testiranja Maks Ferstapen prednost u odnosu na ostatak karavana.

Sada je ona bila još i veća nego što je bila u dnevnom delu, kada je vozač Ferarija Šarkl Lekler imao zaostatak na manje od sekunde.

U večernjem delu Maks je bio prvi sa vremenom sa još boljim vremenom nego u dnevnom terminu sa 1:31:344, na 1,1 sekundu je bio sporiji Lando Noris, dok je treći bio vozač Ferarija Karlos Sajns.

Sem toga što je bio najbrži, Maks je odvezao i najviše krugova, tačno 143. kruga je napravio Ferstapen na stazi Sakir. Jedini koji po tom parametru je mogao da mu se približi je bio Džordž Rasel u Mercedesu koji je obrnuo 122 kruga.

U večernjem delu nije bilo toliko problema sa bolidima, samo Strol i Saržent su se požalili na neke blage probleme, ali nije to bilo ništa strašno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve