Nova vest
Auto-moto

Utorak, 20.02.2024.

12:49

Sajns: Nije ništa tragično što idem iz Ferarija

Španski vozač Karlos Sajns kreće poslednji sezonu Formule 1 u bolidu Ferarija.

Izvor: B92

Autor:B92

Sajns: Nije ništa tragično što idem iz Ferarija
Foto: Profimedia

Njega će na kraju sezone zameniti Luis Hamilton koji je odlučio da pojača ekipu iz Maranela i tako napravi tektonske promene u svetu Formule 1.

Zbog toga Španac ima želju da se u ovoj sezoni na pravi način oprosti od crvenog bolida sa kojim je prošle sezone jedini ostvario pobedu, sem vozača Red Bula koji su dominirali cele 2023. godine.

I smatra da za njega nije nikakva tragedija to što će napustiti ekipu Ferarija na kraju sezone, i da za njega to ne predstavlja nikakvu lošu stvar, naprotiv Karlos je motivisan da pokaže svima da u Italijansom timu može da beleži dobre rezultate koji ćega preporučiti drugim timovima.

Na kraju, ja ću biti zamenjen sedmostrukim šampionom u Ferrariju.” rekao je Sajns

Ja to ne vidim kao tragediju. Srećan sam, posebno sa ove tri godine koje sam proveo u Ferrariju. Mislim da su to bile tri pozitivne godine. Sada idemo u četvrtu i teorijski pripremam se za najvažniju sezonu u kojoj želim da nastavim sa dobrim rezultatima sa jasnim ciljem pred sobom. To je da imam dobru godinu sa Ferrarijem, da pobeđujemo na trkama i nadam se da ćemo imati potencijala da se borimo za šampionat.”

Od srede 21. februara pa u naredna tri dana na programu su zvanična testiranja pred početak nove sezone, koja kreće drugog marta VN Bahreina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu