Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 12.02.2024.

11:12

Alonso i Strol dobili novu igračku FOTO/VIDEO

Ekipa Aston Martina predstavila je bolid za novu sezonu Formule 1 – AMR24.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

AMR24 je prvi Aston Martinov F1 bolid izgrađen u novom tehnološkom kampusu u Silverstonu i debituje uz nove Vantage i Vantage GT3 automobile.

U svojoj kultnoj tamno-zelenoj boji, AMR24 predstavlja "snažan i uzbudljiv razvoj" u odnosu na prethodnika koji je prošle sezone doneo ekipi osam podijuma i 280 bodova.

"AMR24 razvija istu filozofiju dizajna ali uz minimalan prelaz s obzirom da je većina delova nova za model za 2024", saopštila je britanska ekipa.

"Kontinuirano usavršavanje AMR24 je rezultiralo lakšim, aerodinamički efikasnijim trkačkim automobilom, dizajniranim da funkcioniše na širem spektru staza"
.

Tehnički direktor Den Folous tvrdi da uprkos jasnim pravilima, postoje bezgranične mogućnosti za unapređivanje AMR24.

Novi je dizajn nosa, prednjeg krila, prednjeg i zadnjeg oslanjanja, a posebnu nadu tim ulaže u novi dizajn prednjeg krila koji bi trebalo da omogući efikasnije ponašanje prednjih točkova.

Aston Martinovi piloti Lens Strol i Fernando Alonso su vrlo motivisani i gladni uspeha pred novu sezonu.

"Izuzetno sam ponosan onim što je tim uradio za tako kratko vreme. Ne samo progresom na stazi, već ulaganjima u sve oblasti van staze", rekao je Alonso uoči svoje 21. sezone u F1.

Aston Martin je ovog ponedeljka zvanično probao bolid na stazi u Silverstonu.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu.

Nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve