Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 25.06.2017.

22:49

Hamilton Fetelu: Da razrešimo licem u lice

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pozvao je Sebastijana Fetela iz Ferarija da "licem u lice, van bolida" razreše sukob koji je nastao na stazi u Bakuu.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton Fetelu: Da razrešimo licem u lice
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Hamilton je posle 16. krivine nakon povlačenja "sejfti kara" sa staze u 21. krugu Velike nagrade Azerbejdžana namerno zakočio bolid pa se u njega zakucao adut Ferarija Fetel.

Nemac je zbog toga pobesneo, odmah obišao Britanca i namerno ga "ćušnuo" bolidom sa strane i ljutito mahao rukama.

"Nisam namerno ukočio", rekao je Hamilton posle trke.

Zbog toga su ogranizatori oglasili crvenu zastavu, suspendovali trku i povukli bolide sa staze. Hamilton tvrdi da je testirao kočnice, a u sudaru koji je usledio Fetel je ostao bez dela prednjeg krila. Trka je bila prekinuta na 20-ak minuta, a Fetel je kažnje sa deset sekundi "kreni-stani" kazne.

"Ono što je uradio Fetel je sramota! Ako ima nešto da mi kaže, onda to treba da uradimo van bolida, licem u lice", ljutito je komentarisao Hamilton otvoreno pozivajući Nemca na obračun.

"I sramota je kakvu je kaznu dobio", zaključio je Hamilton, koji smatra da je Fetelu trebalo "oduzeti" više od deset sekundi. Na kraju, Sebastijan je bio četvrti, a Luis peti.

Vozač Ferarija prvi je u generalnom plasmanu sa 153 boda, prati ga Hamilton sa 139.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu