Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 03.10.2010.

22:20

Vesnić bez premca u Kragujevcu

Ulični spektakl auto i moto sporta u Kragujevcu, privukao je oko 10.000 ljubitelja sporta brzina na dva i četiri točka.

Izvor:

Autor:

Default images

Motociklisti u disciplini brzinski i automobilisti na krugu, na najbolji mogući način stavili su tačku na kraj sezone.

Prvo mesto u najjačoj klasi 1.000 štok sport kod motociklista osvojio je Nenad Petrović Šone, idejni tvorac staze, što mu praktično dođe za utehu što pre dva vikenda na Batajnici nije uspeo da dođe do titule.

Kod automobilista, takođe u najjačoj klasi ST bez premca bio je aktuelni i praktično novi šampion Mikica Vesnić.

Sa neizbežnim kašnjenjem, koje odlikuje domaći auto sport, čast da otvore takmičarski dan pripala je motociklistima sa starovremenskim mašinama. Iako vremešni, prašili su stazom i podizali radnu temeparturu kod publike. Na kraju uvodnog dela po klasama slavili su Dragan Dragoj, Dejan Pavlović, Nikola Krezić, Bojan Petrović i Ivan Fabijanović.

Kod nazovi savremenih trkačkih sprava, podeljenih u pet klasa, sve je prštalo, iako se vozilo revijalno. Prvo mesto u 600 hepening osvojio je Igor Arsić, u 1.000 hepening najbolji je bio Goran Stojanović. U 125 kubika posle ozbiljnih promena u plasmanu tokom trke, slavio je Ratko Panajotović, u 600 SS Nenad Stojanović, a u 1.000 štok sportu Petrović, ispred šampiona Željka Staničića.

Više sam nego zadovoljan što je čitava manifestacija revijalnog karaktera prošla bez ozbiljnijih padova i povreda. Verujem da je brifing pre takmičenja tome doprineo, ali sam, ipak, malo strepeo. Da je pala kiša, ne bi bilo ovako. Mišljenja sam da ova staza u narednim sezonama može biti odlično mesto da se jednom godišnje organizuje revijalno takmičenje, kako bi se na najbolji način popularizovao moto sport u Šumadiji“, rekao je Dragan Stanković, predsednik Moto saveza Srbije.

Posle motociklista na red su došli automobilsiti u klasi hibrid. Već u petom krugu došlo je izletanja što je uzrokovalo prekid trke i ponovni start, posle aktivnosti redara i šlep službe. Sve to nije smetalo Nemanji Todoroviću da rutinski slavi u klasi 2. Druga trka dana divizija klasa 3 i 5. Simić je kao po običaju loše startovao, što ga je koštalo vodeće pozicije, ali već posle tri kruga, preuzeo vođstvo od Subotića, i sa obilaženjem za čitav krug, gotovo svih takmičara ubedljivo slavio. U klasi 3, Dejan Stojić šampionski, dok je vredan hvale drugoplasirani mladi Dragan Filipović, nekadašnji šampion u kartingu.

Još jedan divizija od klasa SP i ST, učinila je da preostalom delu publike ne bude dosadano. Mikica Vesnić neprikosnoven u super turingu, a odlični Dragan Stojković u sport prodakšn klasi. Šlag na torti u sumrak jesenjeg dana bili su takmičari u klasi mali N. Za samo 12 krugova koliko su vozili, toliko su uzbuđenja priredili da vredelo ostati i videti prolazak Ivana Mandić kroz cilj ispred reliste Todora Stamenkovića, koji je praktično gostovao na kružnoj trci i pomogao drugaru da se dokopa šampionske titule.

Rezultati:
klasa 1: I. Mandić, T. Stamenković, S. Janković
klasa 2: N. Todorović, M. Borovićanin, D. Nastasijević
klasa 3: D. Stojić, D. Filipović, R. Vojnović
klasa 4: D. Stojković, M. Marinković, Ž. Terzić
klasa 5: D. Simić, D. Radoičić, V. Panić
klasa 6: M. Vesnić, Z. Kastratović, Z. Timotić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Bila je prilično luda trka

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je ekipa u večerašnjoj ludoj i zabavnoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Kanade bila na visini zadatka i da je zadovoljan pobedom u Montrealu.

Beta

23:25

11 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu