Nova vest
Tenis

Petak, 20.01.2017.

19:00

Dan VI: Iskušenja za potencijalne favorite

Protekli dan nam nije bio preterano uspešan, a u naredni ulazimo sa nešto rizičnijim predlozima.

Izvor: B92

Autor:B92

Dan VI: Iskušenja za potencijalne favorite

U centru pažnje su nam jedan neočekivani duel u ženskoj šesnaestini finala, te dva derbija dana u muškoj konkurenciji, a nije u pitanju okršaj stare i nove škole, Rafaela Nadala i Aleksandra Zvereva.

Mirjana Lučić-Baroni – Marija Sakari
1s2 kvota 2,1

Potpuno neočekivan duel šesnaestne finala u ženskoj konkurenciji, dve teniserke koje nisu ni u prvih 70 su izbacile dve nositeljke. Iako je Lučić-Baroni bila impresivna protiv trećeg favorita Agnješke Radvanjske, ovaj put cemo se "kockati" na Grkinju. Glavni razlog je njihov prethodni duel koji je Sakari dobila ubedljivo u Nju Hejvenu prošlog avgusta, na istoj podlozi na kojoj se igra i u Melburnu. Vrlo lepa kvota je da Sakari dobija prvi set

Miloš Raonić – Žil Simon
ug više (37,5) kvota 1,9

Jedan od glavnih favorita u Melburnu je Raonić, a svojim igrama to i potvrđuje. Kanađanin je počistio rivale u prva dva kola, ali u sličnoj formi je i Simon. Zbog toga se nadamo izjednačenom i zanimljivom duelu koji će nam doneti više od tri seta, pa samim tim i dosta gemova. Razlog više da verujemo u to su i njihovi raniji susreti, samo jedan od četiri meča je završen za minimalan broj setova.

Grigor Dimitrov – Rišar Gaske
1s1 kvota 1,75

Još jedan meč koji obećava veliku borbu. Dimitrov je bio siguran u prva dva meča, a u Melburn je stigao u velikoj formi sa titulom iz Brizbejna gde je bio bolji od Dominika Tima, Miloša Raonića i Keija Nišikorija. Nema sumnje da Bugarin u 2017. konačno želi da konačno opravda stari nadimak da je novi Federer. Gaske nije daleko od njega što se tiče pozicije na ATP listi, a u Melburnu jop nije izgubio set. U svakom slučaju, očekujemo da Bugarin bar bolje otvori meč

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve