Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.02.2015.

13:03

Novak: Juče sam rekao šta sam imao

Dan posle osvajanja Otvorenog prvenstva Australije, Novak Đoković pozirao je fotoreporterima sa Norman Bruks trofejom u Melburnu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta&AP

Reč je o tradicionalnom slikanju, koje organizatori turnira uprliče pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za razliku od početne konferencije za medije kada je novinare počastio čokoladnim bombonama, Novak je ovog puta trijumf na Australijan openu proslavio uz šampanjac.

Đoković je u nedelju pobedio Britanca Endija Mareja sa 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0 i osvojio 49. titulu u karijeri. On je postao prvi teniser u Open eri, od 1968. godine, koji je osvojio pet trofeja u Melburnu. Prethodno je pobedjivao 2008, 2011. 2012. i 2013. godine.

„Naravno da nisam najsvežiji momak danas. Siguran sam da imate mnogo više energije od mene. Bila je to velika borba. Uvek je tako kada igram protiv Endija. On je jedan od mojih najvećih rivala. Znamo se veoma dugo. Ovo je treće finale Australijan Opena koje igramo i svako je bilo dugo i uticalo je na moje telo.“

Na Marijevoj konferenciji za medije, novinari su bili prilično sugestivni i spekulisali su o Đokovićevom fizičkom stanju na početku trećeg seta.

„Šta da kažem... Ljudi imaju pravo da izraze svoje mišljenje i spekulišu o raznim stvarima. Rekao sam šta sam imao na mojoj jučerašnjoj konferenciji za medije. Ako sam zadovoljio njihove potrebe da znaju šta se dešavalo, dobro je ako ne, žao mi je zbog toga.“

Mnogo toga se promenilo u Đokovićevom životu između dva putovanja u Australiju.

„Oženio sam se i postao otac i sve to što se izdešavalo u poslednjih sedam meseci daje mi novu motivaciju i energiju koju koristim poslednje dve nedelje. Drugačije je sada. Igram za svog dečaka, za svoju porodicu. Ovaj trofej ima dublje značenje za mene.„

Osvajanje Australijan Opena, Đoković je ušao u istoriju kao prvi čovek u Open eri koji ima pet trofeja iz Melburna.

„Ne uzimam stvari zdravo za gotovo. Veoma sam zahvalan na ovoj prilici. Imaju to u podsvesti, daje mi razlog da verujem da su mnoge stvari moguće u budućnosti. Imam 27 godina, još sam na vrhuncu karijere i mnogo godina je ispred mene. Još imam snage u nogama i nadam se da ću osvojiti još neke Gren slem titule.“

Prva sledeća prilika je Rolan Garos, jedini Gren slem koji Đoković nikada nije osvojio. Trofej koji je njegov veliki cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu