Svet

Petak, 29.03.2013.

15:23

Gej brakovi dobri za biznis

Vrhovni sud SAD danas završava sa saslušanjima o ustavnosti istopolnih brakova, a “Jahu fajnens” donosi zanimljivu računicu na tu temu, prenosi sajt “Bizlife”.

Izvor: Bizlife

Default images

“Jahu fajnens” piše da iz ekonomske perspektive, mnogi prihvataju ideju o gej brakovima, a u slučaju da se oni legalizuju, industrija venčanja i razvoda će zaraditi oko 9,5 milijardi dolara.

Prema računici američkog portala u tom slučaju će i gradovi zaraditi, pa se tako navodi Njujork, koji je nakon što je odobreno sklapanje istopolnih brakova, zaradio više od 250 miliona dolara.

Na celu priču reagovale su i kompanije. “Majkrosoft” je prvi svojim zaposlenima koji žive u gej zajednicama dao iste povlastice kao i onima u braku. Druge dve kompanije rešile su to novcem, pa su tako su “Epl” i “Gugl” donirali stotine hiljade dolara kao potporu gej brakovima.

"Američke korporacije su još davno shvatile da je podsticanje ravnopravnosti i osnovnih ljudskih prava način na koji treba poslovati", kaže Lojd Blankfajn, izvršni direktor “Goldman Saksa” i dodaje da su korporacije na mnogo načina ispred društva jer stvari za koje se sada mnogi bore su im omogućene na radnom mestu još pre par godina.

Džon Taft, član uprave investicijske kompanije “RBC velt menadžment”, za “Jahu Fajnens” kaže da će oni svakako profitirati jer "kompanije koje se trude da naprave okolinu gde su zaposleni slobodni u svom ponašanju i izražavanju će uticati pozitivno na njihov učinak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: