Svet

Sreda, 17.09.2008.

10:37

Brasels erlajnz uskoro Lufthanzin

Nemačka Lufthanza će preuzeti belgijskog avioprevoznika "Brasels erlajnz", potvrdile su obe kompanije.

Izvor: Tanjug

Default images

Velika nemačka aviokompanija, kao prvi korak, namerava da plati 65 miliona evra za preuzimanje 45 procenata "Brasels erlajnza", koje drži "SN holding". Lufthanza može da preuzme ostatak akcija u periodu izmedju 2011 i 2014. godine po tržišnoj ceni koja neće premašiti 250 miliona evra.

Izvršni direktor Lufthanze Volfgang Majerhiber je odbacio nagađanja da bi ta kompanija mogla da učestvuje u nadmetanju za preuzimanje prevoznika kao što su "Ostrijen erlajnz", SAS, ili Alitalija. Majerhiber je naglasio da će "Brasels erlajnz" poslovati kao "dosta nezavisna kompanija" u okviru grupacije Lufthanza i dodao da se njegova firma nalazi u "relativno dobrom stanju", u odnosu na druge prevoznike koji se bore sa gubicima zbog poskupljenja goriva.

"Brasels erlajnz", koji je osnovan 2001. godine posle bankrota Sabene i kasnije se udružio sa "Virdžin ekspresom", ima oko tri hiljade zaposlenih i prošle godine je prevezao 5,8 miliona putnika. Leti uglavnom ka evropskim detinacijama i ima jednu liniju ka Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

8 h

Podeli: