Srbija

Četvrtak, 08.05.2014.

10:46

Poreska: Nema ofanzive u naplati

Direktorka Poreske uprave Srbije Ljiljana Kovačević izjavila je danas da svi građani i pravna lica u Srbiji duguju oko 100 milijardi dinara.

Izvor: Tanjug

Default images

Kovačević je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekla da za naplatu tog duga ne postoje nikakve zakonske smetnje, jer su to obveznici nisu ni u jednom od oblika restrukturiranja, likvidacije ili stečaja.

"Poreska uprava neće krenuti u ofanzivu što se tiče naplate tog poreskog duga. Znamo naša prava i obaveze, radićemo kao i do sada, ali uz neka poboljšanja. Dužnicima ćemo olakšati otplatu duga primenom različitih mera poput zakonske odredbe o mirovanju duga koju mogu koristiti poreski dužnici koji redovno izmiruju tekuće obaveze", kazala je Kovačevićeva.

Ona je istakla da je u prethodnom periodu preduzeto niz mera kako bi se olakšalo poreskim dužnicama da izmire obaveze.

Direktorka Poreske uprave je rekla da manji deo poreskih obveznika ne želi da plati dugovanja, zbog čega su preduzete mere prinudne naplate.

Ona je objasnila da uvek postoji mogućnost podnošenja zahteva za reprogramiranje duga i da je taj rok produžen sa 12 na maksimalno 24 meseca.

Kovačević je istakla da se i estradni umetnici kontrolišu kao poreski obveznici na isti način kao i lekari, pekari, advokati i da su iste mere naplate.

Govoreći o zakonskoj regulativi, Kovačević je istakla da očekuje otklanjanje pojedinih nedostataka, jer je želja da oporezivanje bude ravnopravno, realno i za sve isto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

13 h

Region

Ovo je prosečna plata u Hrvatskoj

Prosečna majska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.324 evra, što je nominalno više za 0,1 odsto, a realno isto kao u aprilu, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

8:12

20.7.2024.

1 d

Podeli: