Srbija

Sreda, 25.08.2010.

10:04

Pomoć radnicima “Fidelinke”

Pokrajinske i lokalne vlasti Subotice spremne su da pomognu u nalaženju rešenja za probleme nastale sprovođenjem stečaja u fabrici "Fidelinka".

Izvor: Tanjug

Default images

Takođe su spremni da učestvuju u inicijativama da se predstečajni postupak sprovede i u firmama-kćerkama, kao što je Fidelinka-pekara, jer je oštećeno oko 700 radnika, kao i poljoprivrednici u okolnim naseljima koji su godinama prodavali žito "Fidelinci".

Te namere saopštene su na sastanku koji je, povodom stečaja u kome se nalazi kompanija, održan u petak sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izjavio je da je cilj razgovora pre svega bio da se obezbedi rad kompanije Fidelinka pekara, koja bi došla do žita tako što bi deo imovine dala u zalog za garanciju koju bi izdala Razvojna banka Vojvodine.

Inače, u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da je napravljen raspored koji garantuje da će svi bivši radnici Fidelinke steći pravo na novčanu naknadu, na koju su ranije čekali četiri meseca a sada je to oko dva meseca zakašnjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: