Srbija

Utorak, 03.08.2010.

09:52

Dijaspora ulaže u Zrenjanin

Kompanija srpskih povratnika iz Velike Britanije "Altis hemikals" kupila je građevinsko zemljište u novootvorenoj industrijskoj zoni u Zrenjaninu.

Izvor: Beta

Default images

Oni će na toj lokaciji izgraditi proizvodni pogon za reciklažu antifriza i proizvodnju ulja, saopštilo je Ministarstvo za dijasporu.

Namera je, kako se navodi, da se najveći deo proizvodnje izvozi orjentisan i da se primeni najsavremenija oprema i tehnologija u toj industrijskoj grani.

U prvoj fazi je planirano zapošljavanje pedeset radnika hemijske, tehnološke i metalske struke.

Ministar za dijasporu Srđan Srećković je istakao, kako se navodi u saopštenju, da je nova investiciaj u Zrenjaninu "posledica aktivnog rada Ministarstva za dijasporu u informisanju dijaspore o investicionim mogućnostima ulaganja u opštine i gradove u Srbiji".

"Ministarstvo je pripremilo DVD 'Mogućnosti za ulaganja u opštine i gradove u Srbiji' u kojem su prezentovana 193 profitabilna projekta za ulaganje u Srbiju, sa svim informacijama bitnim za investitore", rekao je Srećković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

10 h

Podeli: