Srbija

Subota, 02.03.2024.

10:00

Vučić: Tražićemo alternativne načine da šaljemo novac na KiM VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija tražiti alternativne načine za snabdevanje novcem naše građane na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Vučić: Tražićemo alternativne načine da šaljemo novac na KiM VIDEO
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIÆ/ nr

On je rekao da se situacija oko dinara na KiM ni na koji način nije popravila ili promenila na bolje uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika i dodao da će pritisak na srpski narod na KiM i na državu Srbiju biti veći.

"Situacija oko dinara na Kosovu i Metohiji ni na koji način se nije popravila ili promenila na bolje, uprkos pokušajima međunarodnih predstavnika da pomognu po pitanju teškog položaja srpskog naroda i ubede vlasti u Prištini da promene svoje odluke", rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Kako je rekao, ne postoje nikakve naznake koje govore da će te odluke biti promenjene.

"I u skladu sa tim, mi ćemo u narednom periodu biti primorani da donosimo različite odluke kojima ćemo se snalaziti ili pronalaziti alternativna rešenja za snabdevanje novcem, odnosno isplatom prinadležnosti, od plata do penzija našem narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo sam rekao zbog toga što je sasvim jasno da se nikome po tom pitanju ne žuri", istakao je Vučić.

"Dakle, taj pritisak na Albance neće biti veći, već će biti samo veći pritisak na srpski narod i na državu Srbiju", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

19 h

Podeli: