Više nije "vojna tajna", prodaju JNA HE

Opština Nova Varoš zainteresovana je da od Vojske Srbije kupi mini hidroelektranu u Bistrici.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

18:00

Više nije
Foto: Thinkstock

Hidroelektrana je izgrađena pre 30 godina za potrebe tunela namenjenih čuvanju robnih rezervi tadašnje Jugoslovenske narodne armije.

"Radovi na izgradnji i opremanju tunela za robne rezerve su odavno napušteni, a pošto je skinuta oznaka vojne tajne sa objekata u Bistrici, Vlada Srbije će ovih dana doneti odluku o prodaji mini elektrane", rekao je novinarima načelnik Zlatiborskog okruga i predsednik opštine Nova Varoš u tehničkom mandatu Dimitrije Paunović.

Prednost u kupovini imaće opština na čijoj je teritoriji izgrađena.

"Mi očekujemo nam se odobri i višegodišnja otplata objekta kroz efekte koje bude donosila elektrana. Mi smo takvu odluku usvojili u lokalnoj Skupštini i spremni smo da se pojavimo kao zainteresovani kupac", kaže Paunović.

Kako se nezvanično saznaje, početna cena mini hidroleketrane biće oko 100 miliona dinara, a upućeni kažu da će još toliko novca biti potrebno za dodatne radove kako bi počela da se proizvodi struja.

U novovaroškoj opštini kažu da bi ta ulaganja finansirali kreditom koji bi otplaćivali prodajom struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: